Uitleg Blackjack Spelen

Het doel van Blackjack is om de bank (dealer) te verslaan. Hierbij moet je proberen dichter bij de 21 punten te komen dan de bank. Als je boven de 21 punten uitkomt heb je verloren, ongeacht wat de bank heeft. De speler moet namelijk als eerste de beslissing maken en hier ligt eigenlijk het grote voordeel van het huis.

Kaarten met afbeeldingen (Boer, Vrouw, Heer) zijn 10 punten waard. De kaarten 2 - 10 hebben de waarde die zij aangeven. De aas is 1 of 11 punten waard. Als de dealer evenveel heeft als de speler is het een "stand-off" of "push" (gelijkspel).

Het spel wordt gespeeld met 1 tot 6 kaartspellen (dus 52 tot 312 kaarten) die door elkaar worden geschud. Het spel wordt vrijwel altijd met open kaarten gespeeld. Nadat de spelers hun inzet hebben geplaatst, deelt de bank(dealer) met de klok mee aan iedere speler twee kaarten en zichzelf één kaart (in Amerika 2, waarvan 1 gesloten). Als een speler dan al 21 punten heeft met de eerste twee kaarten, dus een Aas met een 10, Boer, Vrouw of Heer wordt dat een blackjack genoemd en wint de speler 1,5 keer zijn of haar inzet, tenzij de bank ook blackjack heeft, dan is het gelijkspel (stand-off)). De blackjack wordt meteen uitgekeerd als de dealer geen kans meer heeft om zelf een blackjack te krijgen (De open kaart van de bank is geen 10 waard). Kan de dealer zelf wel nog een blackjack krijgen, dan blijft de inzet staan totdat de dealer de tweede kaart krijgt.

Afhankelijk van de spelsituatie kan je tijdens het spel je inzet verdubbelen, je kaarten splitsen of je inzet verzekeren. Dit zijn allemaal taktieken die de winkans van de speler kunnen verhogen als ze er op het juiste moment voor kiezen.